INGREDIENTS
1 Small chicken, cut
into pieces
2 cups fresh coconut
milk (or 200 ml thick coconut milk and 200 ml water)
GRINDED
SPICES
Shallots, garlic,
galangal, lemongrass, cumin, salt, pepper, coriander
COOKING
DIRECTIONS
Boil chicken. Allow 2 cups of broth to remain in the pot.
Fry the grinded spices
with 2 spoons of vegetable oil.
Add the spices into the
boiled chicken; turn to low heat until it is tender.
Add the coconut milk,
stir, continue simmer to enhance flavor.
Serve your white
chicken curry while hot.
Indikator : Menentukan gambaran umum isi teks
Indikator
soal : Disajikan sebuah teks procedure, siswa dapat menentukan
gambaran
umum teks.
Soal:
1.
What
is the text about?
A.
How
to grind spices
B.
How
to fry chicken
C.
How
to make thick coconut milk
D.
How
to cook white chicken curry
Kunci
jawaban : d
Pembahasan :
Teks tersebut berupa resep cara membuat
opor ayam (white chicken curry).
Indikator : Menentukan informasi tersirat
dalam teks
Indikator soal : Disajikan sebuah teks procedure, siswa dapat menentukan
makna
tersirat di dalam teks.
Soal:
2.
Why
do we need to simmer after adding coconut milk?
A.
To
make the chicken tender
B.
To
get attractive color
C.
To
make the curry spicy
D.
To
enhance flavor
Kunci
jawaban : D
Pembahasan :
Tujuannya adalah
agar santan meresap sehingga rasanya lebih lezat, sebagaimana tertulis dalam
teks “Add the coconut milk, stir,
continue simmer to enhance flavor.”
Indikator : Menentukan rujukan kata dalam teks
Indikator soal : Disajikan
sebuah teks procedure, siswa dapat menentukan rujukan kata tertentu
di dalam teks.
Soal:
3.
“…
turn to low heat until it is tender.” The word it refers to…
A.
heat
B.
spice
C.
chicken
D.
vegetable
oil
Kunci
jawaban : C
Pembahasan : Yang menjadi empuk adalah chicken,
0 Comments:
Post a Comment